Hoe besteed je 3 dagen in Rotterdam?

Rotterdam is een stad die bekend staat om haar moderne architectuur en bruisende cultuur. Als je een stad zoekt die bol staat van de activiteit, dan is Rotterdam een goede keuze. Maar wat doe je als je slechts drie dagen hebt om Rotterdam te ontdekken? In deze blogpost leer je hoe je jouw tijd in Rotterdam optimaal kunt benutten!

Dag 1: Begin je dag met een bezoek aan de iconische Erasmusbrug en wandel langs de Nieuwe Maas. Daarna kun je de Markthal binnenstappen, een plaats waar je zeker lekker eten zult vinden. Als je wat geschiedenis wilt leren, bezoek dan het Museum Rotterdam, waar je een goed overzicht krijgt van de geschiedenis van de stad en haar bewoners. Vergeet niet om het uitkijkplatform van de Euromast te beklimmen voor een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Dag 2: Begin je tweede dag met een fietstour door Rotterdam om meer te weten te komen over de geschiedenis en architectuur van de stad. Of je nu kiest voor een self-guided tour of een begeleide fietstocht, dit is een aanrader. Na de fietstocht kun je een bezoek brengen aan het beroemde Museum Boijmans Van Beuningen waar je de grootste kunstcollectie van Rotterdam kunt bekijken. Als je wilt winkelen, dan is de Koopgoot de plek waar je moet zijn!

Dag 3: Begin je laatste dag met een wandeling door Delfshaven, een pittoresk deel van Rotterdam dat niet alleen geschiedenis ademt, maar ook vol zit met kunstgalerieën en leuke cafés. Je kunt ook een bezoek brengen aan de kleine musea die je in de nabijheid kunt vinden. Daarna kun je een rondleiding krijgen door de prachtige haven van Rotterdam, waar de grootste schepen ter wereld aangemeerd liggen. Voor een afsluitende, onvergetelijke avond, kun je naar de beroemde Witte de Withstraat gaan, waar je veel cafés en restaurants vindt om iets te drinken of te eten.

Rotterdam is een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken, zelfs als je slechts 3 dagen hebt. Met deze reisroute kun je de belangrijkste bezienswaardigheden zien, terwijl je ook een aantal minder bekende juweeltjes van de stad ontdekt! Vergeet niet om altijd veilig te blijven en te genieten van de prachtige stad!

Dit zijn de mooiste plekken in Rotterdam

Derotterdamsegids.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Rotterdam. Van feitjes, omgeving tot de leukste bedrijven.

Rotterdam staat niet alleen bekend om zijn moderne architectuur en vele musea, maar ook om zijn geweldige restaurants & bars! De stad barst van de trendy en multiculturele restaurants en chique cocktailbars. De beste plek voor een avondje uit? Dat is zeker de bekende Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam. Een van de bars, De Witte Aap, is zelfs verkozen tot 'beste bar ter wereld' door de fans van de Lonely Planet. Een grote eer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *