De 10 leukste uitjes in Rotterdam

De 10 leukste uitjes in Rotterdam

Rotterdam is een levendige, moderne stad vol cultuur, vermaak en geweldige plekken om te ontdekken. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en prachtige uitzichten is het geen wonder dat Rotterdam wordt beschouwd als een van de beste steden om te bezoeken in Nederland. Van het bruisende nachtleven tot de unieke musea en galerieën, er is altijd wel iets te doen in Rotterdam. Of je nu op zoek bent naar een dagje uit met vrienden en familie of een romantisch avontuur, er zijn genoeg spannende uitjes om uit te kiezen in Rotterdam. Van de iconische Euromast-toren tot de charmante parken en tuinen, hier zijn de leukste uitjes in Rotterdam om van te genieten!

Inhoudsopgave

Euromast Tower

De Euromast is een hoge toren in het hart van Rotterdam die een panoramisch uitzicht over de stad biedt vanaf het uitkijkdek op een hoogte van . De Euromast is ontworpen in de Art Deco stijl en geopend voor het publiek in 1962. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden in Rotterdam en een must voor bezoekers. Vanaf de top van de Euromast kun je genieten van een 360 graden uitzicht over Rotterdam, inclusief een van de beste uitzichten op de Markthal. De Euromast is elke dag geopend en de toegang kost €14 voor volwassenen, €8,50 voor kinderen van 6-12 jaar en gratis voor kinderen onder de 6 jaar. Kaartjes voor een bezoek aan de Euromast kunnen worden gekocht bij de Euromast-informatiebalie in de Nieuwe Waterweg naast de Euromast-toren of online. De openingstijden variëren het hele jaar door. Euromast is geopend van 10:00 – 21:00 uur van oktober tot april en van 10:00 – 21:30 uur van mei tot september. De laatste toegang is om 20:00 en 21:30 uur. De Euromast-toren ligt aan de Nieuwe Waterweg naast de Markthal. De Nieuwe Waterweg is een geweldige plek om te verkennen en rond te wandelen. U kunt ook genieten van een rondvaart door de Nieuwe Waterweg met de Watertaxi.

Dierentuin Rotterdam

De dierentuin is een van de populairste attracties in Rotterdam. Het tropische regenwoud herbergt honderden exotische en zeldzame dieren en tropische vogels. Er zijn ook veel binnen- en buitententoonstellingen in de dierentuin, waaronder een Kids Zoo, insectarium en een zeehondenbassin. De Kids Zoo is speciaal ontworpen voor jongere bezoekers, zodat zij op een leuke en leerzame manier kennis kunnen maken met dieren. U kunt de geiten en schapen voeren in de Kleine Boerderij en een kijkje nemen bij de reptielen in het Reptielenhuis. Er zijn ook een paar verborgen juweeltjes in de Zoo, zoals de Japanse Tuin en de Botanische Tuin. De dierentuin is elke dag van het jaar open en is in de winter geopend van 10.00 tot 18.30 uur en in de zomer van 10.00 tot 19.00 uur. Er zijn een paar verschillende soorten kaartjes waaruit bezoekers kunnen kiezen. Het basis toegangsbewijs kost €20 voor volwassenen en €12 voor kinderen van 2-12 jaar. Het standaard toegangskaartje kost €25 voor volwassenen en €15 voor kinderen van 2-12 jaar. Een gezinsticket kost €52 voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Markthal

De Markthal is een van de populairste attracties in Rotterdam. De Markthal is een unieke overdekte markt met tientallen winkels en restaurants omgeven door prachtige, glazen wolkenkrabbers. De Markthal is een van de meest bezochte en gefotografeerde plekken in Rotterdam. Elk jaar worden er verschillende tentoonstellingen en evenementen in de Markthal gehouden. Je kunt de Markthal op eigen gelegenheid verkennen of een rondleiding huren om de Markthal nader te bekijken. De Markthal is elke dag van het jaar geopend van 10:00 – 22:00 uur. De Markthal ligt aan de Spoorweg, waar ook Rotterdam Centraal Station ligt. De Spoorweg ligt op korte loopafstand van het stadscentrum. U kunt ook tram 1, 9, 10 en 11 nemen en uitstappen bij de halte Markthal.

Haven van Rotterdam

Als je het leuk vindt om de stad te verkennen en over het verleden te leren, dan is de Haven een geweldige plek om te bezoeken in Rotterdam. De Haven is een toeristische attractie die de historische betekenis van Rotterdam als belangrijke havenstad laat zien. Je kunt genieten van een wandeling door de Haven die je meeneemt door het centrum en andere bezienswaardigheden zoals het Centraal Station, Markthal en de Erasmusbrug. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en kost € 12 per persoon. U kunt de haven ook verkennen met een hop-on hop-off bus tour die ongeveer 2,5 uur duurt en €16 per persoon kost. De haven ligt in het centrum van de stad, vlakbij het Centraal Station. U kunt de Haven op eigen gelegenheid verkennen door een wandeling te maken over de Spoorweg en de borden naar de Haven te volgen. Je kunt ook een tram nemen naar het Centraal Station van Rotterdam en vanaf daar lopen.

Openbare Bibliotheek Rotterdam

De prachtige Openbare Bibliotheek Rotterdam is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Rotterdam. De bibliotheek bestaat uit twee gebouwen: het Steen en het Broodhuys. Het Steengebouw is een van de mooiste bibliotheken ter wereld en het Broodhuys is ontworpen als een oud schoolgebouw waarin een café en een boekwinkel zijn gevestigd. Er worden het hele jaar door verschillende tentoonstellingen en evenementen in de bibliotheek gehouden. U kunt de Bibliotheek op elk moment van de dag bezoeken. De Openbare Bibliotheek Rotterdam ligt in het hart van de stad. Je kunt in een paar minuten naar de bibliotheek lopen of de tram nemen naar het Centraal Station en vanaf daar verder lopen.

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een prachtige moderne brug in Rotterdam die een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van de stad is. De Erasmusbrug is een brug met gemengd gebruik die het noordelijke en zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt. Het is de langste brug van Europa en is open voor het publiek, waar je overheen kunt lopen of fietsen. De brug is ’s nachts verlicht in verschillende kleuren en is een van de beste plekken om te genieten van een romantisch uitzicht over de stad. De Erasmusbrug ligt in het centrum van de stad, vlakbij het Centraal Station. U kunt vanaf het Centraal Station in een paar minuten naar de brug lopen. U kunt ook een tram nemen naar het Centraal Station en vanaf daar lopen.

Museum Boijmans van Beuningen

Het Museum Boijmans van Beuningen is een van de bekendste kunstmusea in Rotterdam. Het museum herbergt een breed scala aan kunstcollecties, waaronder een van de beste collecties schilderijen van Vincent van Gogh. Het museum is elke dag van het jaar geopend en heeft het hele jaar door verschillende tentoonstellingen. Je kunt het museum op elk moment van de dag bezoeken. Het Museum Boijmans van Beuningen ligt in het centrum van de stad vlakbij het Centraal Station. U kunt in een paar minuten naar het museum lopen of de tram nemen naar het Centraal Station en vanaf daar verder lopen.

Stadhuis id=stadhuis

Het stadhuis is een van de bekendste bezienswaardigheden in Rotterdam. Het stadhuis is een prachtig gebouw waar het hele jaar door enkele tentoonstellingen worden gehouden. Je kunt het stadhuis op elk moment van de dag bezoeken. De toegang is gratis. Het stadhuis ligt in het centrum van de stad vlakbij het Centraal Station. U kunt in een paar minuten naar het stadhuis lopen of een tram nemen naar het Centraal Station en vanaf daar verder lopen.

Delfshaven

Delfshaven is een charmante, moderne wijk in Rotterdam waar een van de oudste havens van Nederland ligt. De haven van Delfshaven is gebouwd in de 17e eeuw en is een van de beste plekken om de rijke maritieme geschiedenis van Rotterdam te verkennen. Je kunt de haven en de vele bezienswaardigheden op eigen gelegenheid verkennen of een rondleiding huren. Delfshaven is een geweldige plek om elk moment van het jaar te bezoeken, maar als je in de winter komt, zorg er dan voor dat je je goed inpakt, want het kan koud worden! Delfshaven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U kunt een tram of metro nemen naar de halte Delfshaven. U kunt ook een watertaxi nemen vanaf het Centraal Station of de Markthal.

Kijk-Kubus

Kijk-Kubus is een van de meest unieke attracties in Rotterdam. Kijk-Kubus is een gigantisch kubusvormig gebouw gevuld met honderden schermen waarop kunst, beelden en andere videoclips te zien zijn. Je kunt de Kijk-Kubus op eigen houtje verkennen of genieten van een van de vele rondleidingen. Er zijn veel verschillende thema’s en shows die om de paar maanden veranderen. De Kijk-Kubus is elke

Dit zijn de mooiste plekken in Rotterdam

Derotterdamsegids.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Rotterdam. Van feitjes, omgeving tot de leukste bedrijven.

Rotterdam staat niet alleen bekend om zijn moderne architectuur en vele musea, maar ook om zijn geweldige restaurants & bars! De stad barst van de trendy en multiculturele restaurants en chique cocktailbars. De beste plek voor een avondje uit? Dat is zeker de bekende Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam. Een van de bars, De Witte Aap, is zelfs verkozen tot 'beste bar ter wereld' door de fans van de Lonely Planet. Een grote eer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *